11. 1. 2022.

Nova grupa polaznika uspešno završila obuku za radnike obezbeđenja u Pirotu

U petak 24.12.2021. godine, u okviru programa „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, svečano je obeležen završetak druge po redu obuke za radnike i radnice obezbeđenja objekata, imovine, lica i javnih manifestacija, koju su pohađali nezaposleni Romi i Romkinje i druga nezaposlena lica kojima je potrebna dodatna podrška da se uključe u tržište rada.

Obuku je sproveo organizator obuke Armada Security iz Pirota, sa ciljem da polaznici i polaznice steknu znanja i veštine i da se brže i lakše zaposle u jednom od trenutno najtraženijih zanimanja na tržištu rada.

Nakon uspešno završene obuke, polaznicima i polaznicima su dodeljeni sertifikati, uz prisustvo Miloša Colića, zamenika gradonačelnika Pirota, i predstavnika programa „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, Miodraga Shresthe kao i Mladena Križana, predstavnika firme Armada Security.

Na svečanoj ceremoniji održanoj u Pirotu, 15 polaznica i polaznika dobilo je sertifikate za uspešno završenu obuku, dok je 11 polaznika dobilo i ugovore o radnom angažovanju.

"Čestitam vam uspešno završenu obuku, a onima koji će biti radno angažovani želim sreću u poslu za koji su se obučili. Svaka obuka koja dovodi do direktnog zapošljavanja Roma i Romkinja je značajna i meni je drago da je Armada Security ponovo dokazala da je u oblasti obezbeđenja objekata lider u Pirotu pa i u regionu”, poručio je zamenik gradonačelnika grada Pirota, Miloš Colić.

„Prema relevantnim procenama o potrebama za službenicima obezbeđenja u obavezno obezbeđenim objektima na teritoriji Pirotskog okruga potrebno je još oko 1.000 radnika. Jedan mali deo, ali značajan broj ovih deficitarnih kadrova je obezbeđen finansiranjem obuke za službenike obezbeđenja kroz program “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa”, uz podršku GFA konsultantske kuće. Drago nam je da su svi kandidati uspešno završili obuku, a posebno nam je drago da će 11 kandidata odmah biti i radno angažovano“ – rekao je Miodrag Shrestha.


“Najponosnija sam jer sam uspela da savladam krivični zakon i posebno me raduje što većinu grupe čine devojke koje će kao i ja dobiti mogućnost da se zaposle u struci koja ih interesuje“ - rekla je Monika Dimov, polaznica obuke.

Nikola Radić, (25), jedan od polaznika je rekao da mu puno znači ovo iskustvo i da ga posebno raduje činjenica da je savladao veštine koja ova obuka nosi, kao i da bi voleo da nastavi da se bavim ovim poslom.