Vesti i događaji

27. 6. 2022.

Objavljen Javni poziv za učešće u programu za zapošljavanje visoko obrazovanih Roma i Romkinja u jedinicama lokalne sampuprave

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog upućuje Javni poziv jedinicama lokalne samouprave za uključivanje u program „Podsticanje zapošljavanja visokoobrazovnih Roma i romske zajednice u lokalnoj samoupravi“.

pročitajte više

17. 6. 2022.

Национална конференција поводом завршетка пројекта „Смањење додатне рањивости Рома и других маргинализованих група изазване пандемијом COVID-19 у 18 локалних самоуправа”

Београд, 14. јун 2022 – На Националној конференцији поводом завршетка пројекта „Смањење додатне рањивости Рома и других маргинализованих група изазване пандемијом COVID-19 у 18 локалних самоуправа”, који се спроводи у оквиру програма Немачке развојне сарадње

pročitajte više

17. 6. 2022.

REALIZOVANE RADIONICE PODRŠKE RODITELJIMA

Realizovane radionice namenjene roditeljima romske nacionalnosti dece osnovno školskog i srednjoškolskog uzrasta sa teritorije GO Zvezdara

pročitajte više

10. 5. 2022.

Svečano otvaranje skupštine poljoprivredne zadruge

U okviru programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, koji sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog kao političkim partnerom i Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja kao ključnim partnerom uz podršku GFA konsultantske kuće, Asocijacija koordinatora za romska pitanja pokrenula je projekat ,,Uspostavljanje socijalnog preduzeća / zadruga”.

pročitajte više

15. 4. 2022.

JAVNI POZIV ZA OBUKU ZA RADNO MESTO Skladišni radnik i deklarant

Obuka se realizuje u okviru programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ koji sprovodi Deutshe Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, uz stručnu podršku GFA consulting group GMbH, i u saradnji sa kompanijom Nelt Co. Obuka traje tri meseca, podrazumeva zasnivanje radnog odnosa na određeno vreme i isplatu zarade za vreme trajanja obuke.

pročitajte više

8. 4. 2022.

Međunarodni dan Roma

Danas se obeležava Međunarodni dan Roma, dan proslave romske kulture i podizanja svesti o izazovima sa kojima se Romi suočavaju i danas. U okviru programa „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ od 2018. godine, pruža se podrška Vladi Republike Srbije u uspostavljanju i sprovođenju mehanizama za Socijalnu inkluziju Roma i Romkinja.

pročitajte više

29. 3. 2022.

Javni poziv organizacijama civilnog društva za pristupanje Platformi civilnog društva za socijalno uključivanje Roma i Romkinja

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog osnovalo je Platformu civilnog društva za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u cilju unapređenja saradnje i jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva koje kao ciljeve prepoznaju unapređenje i zaštitu položaja Romkinja i Roma te osnovne principe ljudskih prava.

pročitajte više

21. 3. 2022.

JAVNI POZIV za izbor korisnika za pohađanje biznis obuka, dodelu subvencija za samozapošljavanje i mentorsku podršku

U okviru projekta ,,Podrška zapošljavanju Roma i povratnika – E2R2’’, koji je deo šireg programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ koji sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Inicijativa za razvoj i saradnju – IDC, zajedno sa Centrom za proizvodnju znanja i veština – CPZV, raspisuje JAVNI POZIV za izbor korisnika za pohađanje biznis obuka, dodelu subvencija za samozapošljavanje i mentorsku podršku

pročitajte više

14. 3. 2022.

Održan je trening za romske preduzetnike

Inicijativa za razvoj romskog preduzetništva – REDI, održala je trening za romske preduzetnike u okviru projekta “Roma Digital Boost” od 11. do 13. marta 2022. godine, u Nišu, u Hotelu “Marica Grand”.

pročitajte više

11. 3. 2022.

Obuka za zavarivače i bravare u Nišu

U okviru programa „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, koji realizuje Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u toku je realizacija obuke za bravara i zavarivača u saradnji sa Narodnim Univerzitetom u Nišu. Obuka se sprovodi uz stručnu podršku GFA Consulting Group, u kompaniji Tim Industrial steel u Nišu.

pročitajte više