Vesti i događaji

12. 3. 2021.

Distribucija paketa hrane i higijenskih sredstava u naselju Zaga Malivuk

Beograd, 12. mart – U organizaciji Crvenog krsta Srbije i projekta Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, u podstandardnom naselju Zaga Malivuk, podeljeno je 127 paketa hrane i 127 paketa higijenskih proizvoda sa dezinfekcionim sredstvom, za 79 porodica.

pročitajte više

11. 3. 2021.

Nemačka razvojna saradnja i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog zajedničkim snagama ka inkluziji Roma

BEOGRAD, 10. marta – Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i Nemačka razvojna saradnja koju sprovodi GIZ potpisali su danas sporazum o tehničkoj saradnji u okviru koje će intenzivirati rad na inkluziji Roma.

pročitajte više

10. 3. 2021.

Slađana Tuksar / Požarevac

Slađana Tuksar se od rođenja bori sa predrasudama o Romima, a danas zna da je još teže biti samostalna žena, kojoj god etničkoj zajednici da pripada

pročitajte više

3. 3. 2021.

Otvorene prijave za radno angažovanje u okviru mere „Zajedno za zajednicu“

Mera radnog angažovanja po konceptu „Zajedno za zajednicu“ tokom pandemije COVID-19 deo je šireg projekta Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i Romkinja i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ koji implementira GIZ, dok realizaciju mere radnog angažovanja uz njihovu podršku sprovodi NALED u okviru projekta ‚‚Poboljšanje uslova života Roma i Romkinja i drugih marginalizovanih grupa u 18 JLS“ zajedno sa Asocijacijom koordinatora za romska pitanja.

pročitajte više

22. 2. 2021.

JAVNI POZIV ZA OBUKU I PRAKSU ZA SLUŽBENIKE OBEZBEĐENJA

Armada Security Pirot raspisuje Javni poziv za učešće u obuci za Službenike obezbeđenja. Obuka se organizuje u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, koji sprovodi GIZ, a podržava GFA consulting group GMbH.

pročitajte više

22. 2. 2021.

JAVNI POZIV ZA OBUKU I PRAKSU ZA PAKERE

Gaz šped d.o.o. Apatin raspisuje Javni poziv za učešće u obuci za Pakere (pakovanje ambalažne robe). Obuka se organizuje u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, koji sprovodi GIZ, a podržava GFA consulting group GMbH.

pročitajte više

17. 2. 2021.

Uz sertifikat i obuku brzo do posla za zavarivače

U okviru aktivnosti podsticanja zapošljavanja Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji, završena je obuka za 20 zavarivača bravara koji, nakon dobijanja sertifikata, imaju mogućnost zaposlenja u nekoliko kompanija u Kovinu, Smederevu i Pančevu.

pročitajte više

12. 2. 2021.

JAVNI POZIV ZA OBUKU I PRAKSU ZA VASPITAČE/ČICE I MEDICINSKE SESTRE VASPITAČE/ČICE U PREDŠKOLSKIM USTANOVAMA

Predškolska ustanova „Drugarstvo“ raspisuje Javni poziv za učešće u obuci za Vaspitače/ice i Medicinske sestre vaspitače/ice u predškolskim ustanovama. Obuka se organizuje u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, koji sprovodi GIZ, a podržava GFA consulting group GMbH.

pročitajte više

15. 12. 2020.

Novi ciklus distribucije paketa podrške romskim i porodicama drugih marginalizovanih grupa

Beograd, 15 decembar – U organizaciji Crvenog Krsta Srbije i projekta Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, u beogradskim opštinama Rakovica, Čukarica, Novi Beograd i Zvezdara je tokom prve polovine decembra, u sklopu trećeg ciklusa distribucije, podeljen 201 paket hrane i higijenskih sredstava

pročitajte više

15. 12. 2020.

SRBIJA MORA DA PRATI NOVU EVROPSKU STRATEGIJU U BORBI PROTIV ANTI-ROMIZMA I DISKRIMINACIJE ROMA

“Evropska unija nedavno je usvojila novi Strateški okvir za ravnopravnost, uključivanje i participaciju Roma do 2030.godine, koji kao dva osnovna cilja EU postavlja smanjenje udela Roma sa iskustvom diskriminacije sa 26 % na 13% i smanjenje udela od 46% opšte populacije, koja se izjasnila da se oseća nelagodno što ima komšije Rome, za najmanje trećinu.

pročitajte više