Vesti i događaji

21. 12. 2021.

Održano je svečano otvaranje salona lepote naših korisnica

Kancelarija za inkluziju Roma Autonomne pokrajine Vojvodine i Udruženje romskih studenata organizovali su Svečano otvaranje salona lepote ’’Wonderland’’ čije su vlasnice tri Romkinje, korisnice različitih programa podrške usmerenih na zapošljavanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji. Događaj je održan u njihovom novootvorenom salonu korisnica u ulici Cara Dušana 19, u Novom Sadu, 17. decembra 2021. godine.

pročitajte više

8. 12. 2021.

Juče je održan Nacionalni dijalog o socijalnom uključivanju i ekonomskom osnaživanju Roma/Romkinja i povratnika/povratnica

U Beogradu je 7. decembra 2021. Godine održan Nacionalni dijalog o socijalnom uključivanju i ekonomskom osnaživanju Roma/Romkinja i povratnika/povratnica – pod nazivom “Kroz saradnju i dobru praksu do održivih rešenja”.

pročitajte više

29. 9. 2021.

UNAPREĐENO ZAPOŠLJAVANJE OSOBA IZ TEŠKO ZAPOŠLJIVIH GRUPA U 9 GRADOVA I OPŠTINA U SRBIJI

„U toku dve godine trajanja aktivnosti Inicijative za inkluziju Faza 2, u 9 gradova i opština u Srbiji podržano je zapošljavanje preko 300 osoba i pruženo preko 1100 usluga u oblasti održivih mera inkluzije i zapošljavanja zasnovanih na nacionalnim i lokalnim strateškim dokumentima za preko 700 korisnika od kojih su 50% žene,“ saopštila je danas na online konferenciji povodom završetka ove faze Programa Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji, Aleksandra Dimić Ugrinaj, vođa programa koji u okviru Nemačke Razvojne Saradnje sprovodi GIZ.

pročitajte više

21. 9. 2021.

Javni poziv za trening provajdere 2021

U okviru programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, koji realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, uz stručnu podršku GFA consulting group GMbH, raspisan je Javni poziv za organizatore obuka iz cele Srbije za učešće u projektu zapošljavanja kroz obuke praktičnih veština za Rome i druge marginalizovane grupe u Srbiji.

pročitajte više

21. 9. 2021.

Javni poziv za kompanije 2021

U okviru programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, koji realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, uz stručnu podršku GFA consulting group GMbH, raspisan je Javni poziv za preduzetnike, mala, srednja i velika preduzeća iz cele Srbije za učešće u projektu zapošljavanja kroz obuke praktičnih veština za Rome i druge marginalizovane grupe u Srbiji.

pročitajte više

15. 9. 2021.

Srpsko-nemačka platforma za razmenu iskustava na temu inkluzije marginalizovanog stanovništva na tržište rada

Beograd, 10.09.2021 – U okviru program Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ koji sprovodi GIZ, organizovana je virtuelna studijska poseta koja je imala za cilj da stvori platformu za razmenu i zajedničko učenje između srpskih aktera i nemačkih kolega koji se bave temom inkluzije marginalizovanog stanovništva na tržište rada. Virtuelna razmena je trajala šest dana u online formatu i obuhvatila je preko 100 predstavnika iz državnih institucija i civilnog sektora.

pročitajte više

9. 9. 2021.

Lakše do zaposlenja u Beogradu uz podršku GIZ-a i Fondacije Divac

Partneri na projektu "Podsticanje zapošljavanja Roma i drugih marginalizovanih grupa u Beogradu", predstavili su rezultate sprovođenja mera za podršku zapošljavanju Roma i drugih marginalizovanih i teško zapošljivih grupa u Beogradu. Projekat je deo programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava.

pročitajte više

11. 8. 2021.

Poziv za angažovanje saradnika u Centru za interaktivnu pedagogiju

Projekat „Ublažavanje posledica povećane ranjivosti Roma/Romkinja i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji uzrokovanih KOVID – 19 pandemijom u 18 jedinica lokalne samouprave“ sprovodi Generalni sekretarijat Vlade Republike Srbije kao pravni zastupnik Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva (SIPRU).

pročitajte više

22. 7. 2021.

КАМПАЊА ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ И НА ЈЕЗИЦИМА НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА

Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог, у сарадњи са Националним саветима националних мањина и уз подршку Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ, представило је у Палати „Србија“ почетак друштвено одговорне кампање за имунизацију против KОВИД-19 вируса. Додатна вредност ове кампање јесте та што су поруке послате и на језицима националних мањинама које живе у Републици Србији.

pročitajte više

16. 7. 2021.

Представљен пројекат „Смањење додатне рањивости Рома, Ромкиња и других маргинализованих група, изазване пандемијом COVID-19 у 18 локалних самоуправа“

Београд, 14. јул 2021. - У згради Владе Републике Србије одржан је догађај поводом почетка реализације пројекта „Смањење додатне рањивости Рома, Ромкиња и других маргинализованих група, изазване пандемијом COVID-19 у 18 локалних самоуправа“, чији је циљ превазилажење изазова насталих услед пандемије COVID-19 у области образовања, затим побољшање приступа води, информисање и промоција имунизације против COVID-19, као и техничка подршка надлежним локалним институцијама за потребе праћења тока пандемије COVID-19.

pročitajte više