Vesti i događaji

17. 9. 2020.

GIZ dodelio srednjim školama tablete i opremu za pohađanje obuka o suzbijanju diskriminacije nad Romima

Za potrebe obuka srednjoškolaca o suzbijanju diskriminacije nad pripadnicima romske populacije, Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ je u saradnji sa udruženjem Ternipe iz Pirota, dodelila 20 tableta srednjim školama u Srbiji, čiji će učenici pohađati ove obuke.

pročitajte više

14. 9. 2020.

Informisanost o pravima i poverenje u institucije ključni za prevazilaženje diskriminacije manjina

Strategija za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji 2016‒2025, dovela je do određenih pomaka u rešavanju problema diskriminacije Roma, ali i pored toga, uočavaju se poteškoće u prevazilaženju predrasuda i pogrešne percepcije u vezi sa pripadnicima romske populacije.

pročitajte više

29. 7. 2020.

Poziv za korisnike - konkurs za zapošljavanje na poziciji Savetnik/ca za korisničku podršku

Da li govoriš i pišeš nemački ili engleski jezik na nivou da možeš da vodiš razgovor, napišeš kratak email i razumeš detalje razgovora sa nekim kome je to maternji jezik? Da li redovno koristiš računar, pametni telefon i/ili tablet? Da li si komunikativan/na i radoznao/la, voliš da radiš u timu i pomažeš drugim ljudima?

pročitajte više

29. 6. 2020.

Podsticanje zapošljavanja marginalizovanih grupa kroz stručne obuke za bravare i zavarivače u Nišu

U skladu sa merama za podsticanje zapošljavanja marginalizovanih grupa u Nišu je započela obuka za zavarivače za Rome, povratnike iz Nemačke i drugih zemalja Evropske unije, kao i pripadnike drugih teško zapošljivih kategorija. Obuka će se odvijati u periodu od 22. juna do 20. jula, u okviru projekta „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ Nemačke razvojne saradnje koju u Srbiji sprovodi GIZ.

pročitajte više

10. 6. 2020.

Javni poziv za podršku zapošljavanju Roma i drugih marginalizovanih grupa

U toku je javni poziv za izbor korisnika podrške za zapošljavanje kroz započinjanje sopstvenog biznisa (start-ap), kroz podršku poljoprivrednim domaćinstvima i kroz radne prakse u okviru projekta „Više šansi za bolje mogućnosti zapošljavanja u zapadnoj Srbiji“.

pročitajte više

5. 6. 2020.

Potpisan Sporazum za inkluziju Roma i Romkinja

Potpredsednica Vlade Srbije prof. dr Zorana Mihajlović potpisala je danas sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju - GIZ Sporazum o saradnji "Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Republici Srbiji", vredan 10 miliona evra.

pročitajte više

27. 5. 2020.

GIZ podržao opštine i gradove donacijom zaštitne i IT opreme

Nemačka razvojna saradnja kroz projekat „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ podržala je opštine i gradove kroz obezbeđivanje zaštitne i IT opreme za krizne štabove, kol centre i ostala relevantna lokalna tela koja se u Srbiji bore protiv daljeg širenja korona virusa.

pročitajte više

18. 5. 2020.

Podrška u obrazovanju

Od februara 2020. do maja 2021. OCD „Pomoć Deci“ pruža podršku Romima i drugim marginalizovanim grupama kako bi imali bolji i lakši pristup obrazovanju. Aktivnosti su deo projekta Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, koji sprovodi GIZ u Srbiji, a uz podršku konzorcijuma, gde je GFA Consulting Group GMbH vodeća firma. . Mere se sprovode u Vranju, Surdulici i Subotici, a namenjene su povratnicima Romima, kao i lokalnim Romima do 40 godina koji nisu završili obavezno obrazovanje.

pročitajte više

14. 5. 2020.

Paketi pomoći od GIZ-a za 75 socijalno ugroženih porodica

S ciljem da pomogne socijalno ugroženim porodicama da što lakše prebrode krizu izazvanu epidemijom korona virusa, projekat Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ će kao partner Grada Beograda i Sekretarijata za socijalnu zaštitu, a u saradnji sa Crvenim Krstom Beograd, donirati pakete hrane i higijenskih sredstava porodicama koje žive u dva podstandardna romska naselja i drugim socijalno ugroženim porodicama u Beogradu.

pročitajte više

8. 5. 2020.

Poziv za učešće na obuci na radnom mestu

Projekat Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji se sprovodi u okviru Nemačke razvojne saradnje. Projekat realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) u saradnji sa Kabinetom potpredsednice Vlade Republike Srbije kao predsednice Koordinacionog tеla za praćеnjе rеalizacijе Stratеgijе za socijalno uključivanjе Roma i Romkinja u Rеpublici Srbiji za pеriod od 2016. do 2025. godinе, a podržava konzorcijum na čelu sa GFA Consulting Group GMbH.

pročitajte više