Vesti i događaji

9. 9. 2021.

Lakše do zaposlenja u Beogradu uz podršku GIZ-a i Fondacije Divac

Partneri na projektu "Podsticanje zapošljavanja Roma i drugih marginalizovanih grupa u Beogradu", predstavili su rezultate sprovođenja mera za podršku zapošljavanju Roma i drugih marginalizovanih i teško zapošljivih grupa u Beogradu. Projekat je deo programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava.

pročitajte više

11. 8. 2021.

Poziv za angažovanje saradnika u Centru za interaktivnu pedagogiju

Projekat „Ublažavanje posledica povećane ranjivosti Roma/Romkinja i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji uzrokovanih KOVID – 19 pandemijom u 18 jedinica lokalne samouprave“ sprovodi Generalni sekretarijat Vlade Republike Srbije kao pravni zastupnik Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva (SIPRU).

pročitajte više

22. 7. 2021.

КАМПАЊА ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ И НА ЈЕЗИЦИМА НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА

Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог, у сарадњи са Националним саветима националних мањина и уз подршку Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ, представило је у Палати „Србија“ почетак друштвено одговорне кампање за имунизацију против KОВИД-19 вируса. Додатна вредност ове кампање јесте та што су поруке послате и на језицима националних мањинама које живе у Републици Србији.

pročitajte više

16. 7. 2021.

Представљен пројекат „Смањење додатне рањивости Рома, Ромкиња и других маргинализованих група, изазване пандемијом COVID-19 у 18 локалних самоуправа“

Београд, 14. јул 2021. - У згради Владе Републике Србије одржан је догађај поводом почетка реализације пројекта „Смањење додатне рањивости Рома, Ромкиња и других маргинализованих група, изазване пандемијом COVID-19 у 18 локалних самоуправа“, чији је циљ превазилажење изазова насталих услед пандемије COVID-19 у области образовања, затим побољшање приступа води, информисање и промоција имунизације против COVID-19, као и техничка подршка надлежним локалним институцијама за потребе праћења тока пандемије COVID-19.

pročitajte više

25. 6. 2021.

Konkurs za zapošljavanje na poziciji savetnik/ca za korisničku podršku

Da li je tvoje znanje jezika na nivou da možeš da vodiš razgovor, napišeš kratak email i razumeš sve detalje razgovora sa nekim kome je to maternji jezik? Da li redovno koristiš računar, pametni telefon i/ili tablet? Da li si komunikativan/na i radoznao/la, voliš da radiš u timu i pomažeš drugim ljudima? Da li pripadaš jednoj od navedenih teže zapošljivih kategorija

pročitajte više

16. 6. 2021.

JAVNI POZIV ZA OBUKU I PRAKSU ZA ZANIMANJE OPERATER NA CNC MAŠINI

„Akademija Oxford – Agent“ doo i kompanije „Čelik pak“ Vrnjačka Banja, „Agromarket” Niška Banja i “Milošević” d.o.o. Kruševac raspisuju Javni poziv za učešće u obuci za zanimanje Operater na CNC mašini. Obuka se organizuje u okviru programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, koji sprovodi GIZ, a podržava GFA consulting group GMbH.

pročitajte više

16. 6. 2021.

JAVNI POZIV ZA OBUKU I PRAKSU ZA ZANIMANJE OPERATER U PROIZVODNJI ALU I PVC STOLARIJA

„Akademija Oxford – Agent“ doo i kompanija „Tehno-AL” Marinković iz Jagodine raspisuju Javni poziv za učešće u obuci za zanimanje Operater u proizvodnji Alu i PVC stolarije. Obuka se organizuje u okviru programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, koji sprovodi GIZ, a podržava GFA consulting group GMbH.

pročitajte više

10. 6. 2021.

Omogućiti vakcinaciju u romskim naseljima

Beograd, 10. jun 2021.- Romi bi se masovnije vakcinisali ukoliko bi im se omogućila imunizacija na mestima koja su njima lako dostupna, poput naselja u kojima žive, zaključak je današnje zdravstvene radionice koja je održana u opštini Zvezdara.

pročitajte više

28. 5. 2021.

PROJEKTNO FINANSIRANJE I ZNANJE U UPRAVLJANJU PROJEKTIMA DOPRINOSI BOLJEM POLOŽAJU ROMA U SRBIJI

U okviru programa Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji, koji u okviru Nemačke razvojne saradnje sprovodi GIZ, juče je završena radionica “Upravljanje projektnim ciklusom”. U petodnevnoj radionici, održanoj u dva segmenta tokom maja u Beogradu u Hotelu Zira, učestvovali su predstavnici organizacija civilnog društva, opština i gradova i lokalnih institucija, koje u fokusu svojih aktivnosti imaju inkluziju Roma, povratnika i drugih marginalizovanih grupa.

pročitajte više

25. 5. 2021.

POČETAK DRUGOG CIKLUSA PROJEKTA „POSLOVNA INKLUZIJA“- UKLJUČI SE!

Nakon uspešno završenog prvog ciklusa, motivisani započinjemo drugi ciklus projekta “Poslovna inkluzija” sa ciljem da osnažimo zapošljivost teže zapošljivih grupa na teritoriji Republike Srbije. Do sada smo uspešno podržali osobe sa invaliditetom, mlade bez roditeljskog staranja i osobe starosti iznad pedeset godina, a u narednom ciklusu, pored postojećih, uključujemo i novi modul – Jake žene.

pročitajte više