Vesti i događaji

25. 6. 2021.

Konkurs za zapošljavanje na poziciji savetnik/ca za korisničku podršku

Da li je tvoje znanje jezika na nivou da možeš da vodiš razgovor, napišeš kratak email i razumeš sve detalje razgovora sa nekim kome je to maternji jezik? Da li redovno koristiš računar, pametni telefon i/ili tablet? Da li si komunikativan/na i radoznao/la, voliš da radiš u timu i pomažeš drugim ljudima? Da li pripadaš jednoj od navedenih teže zapošljivih kategorija

pročitajte više

16. 6. 2021.

JAVNI POZIV ZA OBUKU I PRAKSU ZA ZANIMANJE OPERATER NA CNC MAŠINI

„Akademija Oxford – Agent“ doo i kompanije „Čelik pak“ Vrnjačka Banja, „Agromarket” Niška Banja i “Milošević” d.o.o. Kruševac raspisuju Javni poziv za učešće u obuci za zanimanje Operater na CNC mašini. Obuka se organizuje u okviru programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, koji sprovodi GIZ, a podržava GFA consulting group GMbH.

pročitajte više

16. 6. 2021.

JAVNI POZIV ZA OBUKU I PRAKSU ZA ZANIMANJE OPERATER U PROIZVODNJI ALU I PVC STOLARIJA

„Akademija Oxford – Agent“ doo i kompanija „Tehno-AL” Marinković iz Jagodine raspisuju Javni poziv za učešće u obuci za zanimanje Operater u proizvodnji Alu i PVC stolarije. Obuka se organizuje u okviru programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, koji sprovodi GIZ, a podržava GFA consulting group GMbH.

pročitajte više

10. 6. 2021.

Omogućiti vakcinaciju u romskim naseljima

Beograd, 10. jun 2021.- Romi bi se masovnije vakcinisali ukoliko bi im se omogućila imunizacija na mestima koja su njima lako dostupna, poput naselja u kojima žive, zaključak je današnje zdravstvene radionice koja je održana u opštini Zvezdara.

pročitajte više

28. 5. 2021.

PROJEKTNO FINANSIRANJE I ZNANJE U UPRAVLJANJU PROJEKTIMA DOPRINOSI BOLJEM POLOŽAJU ROMA U SRBIJI

U okviru programa Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji, koji u okviru Nemačke razvojne saradnje sprovodi GIZ, juče je završena radionica “Upravljanje projektnim ciklusom”. U petodnevnoj radionici, održanoj u dva segmenta tokom maja u Beogradu u Hotelu Zira, učestvovali su predstavnici organizacija civilnog društva, opština i gradova i lokalnih institucija, koje u fokusu svojih aktivnosti imaju inkluziju Roma, povratnika i drugih marginalizovanih grupa.

pročitajte više

25. 5. 2021.

POČETAK DRUGOG CIKLUSA PROJEKTA „POSLOVNA INKLUZIJA“- UKLJUČI SE!

Nakon uspešno završenog prvog ciklusa, motivisani započinjemo drugi ciklus projekta “Poslovna inkluzija” sa ciljem da osnažimo zapošljivost teže zapošljivih grupa na teritoriji Republike Srbije. Do sada smo uspešno podržali osobe sa invaliditetom, mlade bez roditeljskog staranja i osobe starosti iznad pedeset godina, a u narednom ciklusu, pored postojećih, uključujemo i novi modul – Jake žene.

pročitajte više

19. 5. 2021.

ЛАКШЕ ЗАПОШЉАВАЊЕ ЉУДИ ИЗ ОСЕТЉИВИХ ГРУПА

Писмо о намерама и Меморандум о сарадњи између програма Немачке развојне сарадње ,,Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији'' који спроводи ГИЗ и Секретаријата за привреду и туризам и Канцеларије за Инклузију рома ВАПВ свечано су потписани данас у Влади Аутономне покрајине Војводине.

pročitajte više

15. 4. 2021.

JAVNI POZIV ZA OBUKU I PRAKSU ZA ZANIMANJA:
1. SEČENJE SUNĐERA U PROIZVODNJI NAMEŠTAJA
2. LEPLJENJE SUNĐERA U PROIZVODNJI NAMEŠTAJA
3. PAKOVANJE NAMEŠTAJA

Program pruža šansu nezaposlenim osobama da učestvuju u navedenim obukama i dobiju zaposlenje u kompaniji Mobels d.o.o. iz Vranja. Obuka će sadržati teorijski deo u trajanju od 36 časova i praktični deo u trajanju od 20 radnih dana. Tokom praktične obuke biće obezbeđena podrška mentora i nadoknada troškova svim polaznicima/cama, a najuspešniji će dobiti priliku da ostanu da rade u navedenoj kompaniji.

pročitajte više

15. 4. 2021.

Javni poziv za podnošenje predloga projekata: Milion evra za zapošljavanje teže zapošljivih grupa stanovništva

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) u okviru projekta „Inicijativa za inkluziju 3“, raspisali su konkurs za izbor 10 lokalnih samouprava koji će dobiti podršku za realizaciju projekata u cilju sprovođenja inovativnih i održivih rešenja za zapošljavanje teže zapošljivih grupa stanovništva. Ukupan iznos koji je na raspolaganju u okviru Poziva za prikupljanje koncepata projekata je 1.000.000 evra, a maksimalni iznos grantova za pojedinačne projekte iznosi 100.000 evra.

pročitajte više

6. 4. 2021.

NOVA ŠANSA ZA ZAPOSLENJE 500 ROMA I ROMKINJA

Oko 560 pripadnika teže zapošljivih grupa iz Beograda, Valjeva i Leskovca, među kojima 405 žena, dobilo je u proteklih šest meseci, u okviru projekta "Ekonomsko osnaživanje Romkinja: unapređivanje kapaciteta za zapošljavanje i samozapošljavanje“, stručnu i mentorsku podršku u cilju sticanja novih znanja i veština neophodnih da se uključe u tržište rada i zaposle. Rezultati aktivnosti projekta su i preporuke za rodno senzitivne mere za zapošljavanje i rodnu ravnopravnost, koje će dugoročno doprineti ekonomskom osnaživanju Roma, Romkinja i drugih teže zapošljivih osoba na lokalnom i nacionalnom nivou - objavljeno je danas na završnoj konferenciji projekta održanoj u Medija centru u Beogradu.

pročitajte više