Vesti i događaji

15. 9. 2021.

Srpsko-nemačka platforma za razmenu iskustava na temu inkluzije marginalizovanog stanovništva na tržište rada

Beograd, 10.09.2021 – U okviru program Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ koji sprovodi GIZ, organizovana je virtuelna studijska poseta koja je imala za cilj da stvori platformu za razmenu i zajedničko učenje između srpskih aktera i nemačkih kolega koji se bave temom inkluzije marginalizovanog stanovništva na tržište rada. Virtuelna razmena je trajala šest dana u online formatu i obuhvatila je preko 100 predstavnika iz državnih institucija i civilnog sektora.

pročitajte više

9. 9. 2021.

Lakše do zaposlenja u Beogradu uz podršku GIZ-a i Fondacije Divac

Partneri na projektu "Podsticanje zapošljavanja Roma i drugih marginalizovanih grupa u Beogradu", predstavili su rezultate sprovođenja mera za podršku zapošljavanju Roma i drugih marginalizovanih i teško zapošljivih grupa u Beogradu. Projekat je deo programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava.

pročitajte više

11. 8. 2021.

Poziv za angažovanje saradnika u Centru za interaktivnu pedagogiju

Projekat „Ublažavanje posledica povećane ranjivosti Roma/Romkinja i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji uzrokovanih KOVID – 19 pandemijom u 18 jedinica lokalne samouprave“ sprovodi Generalni sekretarijat Vlade Republike Srbije kao pravni zastupnik Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva (SIPRU).

pročitajte više

22. 7. 2021.

КАМПАЊА ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ И НА ЈЕЗИЦИМА НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА

Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог, у сарадњи са Националним саветима националних мањина и уз подршку Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ, представило је у Палати „Србија“ почетак друштвено одговорне кампање за имунизацију против KОВИД-19 вируса. Додатна вредност ове кампање јесте та што су поруке послате и на језицима националних мањинама које живе у Републици Србији.

pročitajte više

16. 7. 2021.

Представљен пројекат „Смањење додатне рањивости Рома, Ромкиња и других маргинализованих група, изазване пандемијом COVID-19 у 18 локалних самоуправа“

Београд, 14. јул 2021. - У згради Владе Републике Србије одржан је догађај поводом почетка реализације пројекта „Смањење додатне рањивости Рома, Ромкиња и других маргинализованих група, изазване пандемијом COVID-19 у 18 локалних самоуправа“, чији је циљ превазилажење изазова насталих услед пандемије COVID-19 у области образовања, затим побољшање приступа води, информисање и промоција имунизације против COVID-19, као и техничка подршка надлежним локалним институцијама за потребе праћења тока пандемије COVID-19.

pročitajte više

25. 6. 2021.

Konkurs za zapošljavanje na poziciji savetnik/ca za korisničku podršku

Da li je tvoje znanje jezika na nivou da možeš da vodiš razgovor, napišeš kratak email i razumeš sve detalje razgovora sa nekim kome je to maternji jezik? Da li redovno koristiš računar, pametni telefon i/ili tablet? Da li si komunikativan/na i radoznao/la, voliš da radiš u timu i pomažeš drugim ljudima? Da li pripadaš jednoj od navedenih teže zapošljivih kategorija

pročitajte više

16. 6. 2021.

JAVNI POZIV ZA OBUKU I PRAKSU ZA ZANIMANJE OPERATER NA CNC MAŠINI

„Akademija Oxford – Agent“ doo i kompanije „Čelik pak“ Vrnjačka Banja, „Agromarket” Niška Banja i “Milošević” d.o.o. Kruševac raspisuju Javni poziv za učešće u obuci za zanimanje Operater na CNC mašini. Obuka se organizuje u okviru programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, koji sprovodi GIZ, a podržava GFA consulting group GMbH.

pročitajte više

16. 6. 2021.

JAVNI POZIV ZA OBUKU I PRAKSU ZA ZANIMANJE OPERATER U PROIZVODNJI ALU I PVC STOLARIJA

„Akademija Oxford – Agent“ doo i kompanija „Tehno-AL” Marinković iz Jagodine raspisuju Javni poziv za učešće u obuci za zanimanje Operater u proizvodnji Alu i PVC stolarije. Obuka se organizuje u okviru programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, koji sprovodi GIZ, a podržava GFA consulting group GMbH.

pročitajte više

10. 6. 2021.

Omogućiti vakcinaciju u romskim naseljima

Beograd, 10. jun 2021.- Romi bi se masovnije vakcinisali ukoliko bi im se omogućila imunizacija na mestima koja su njima lako dostupna, poput naselja u kojima žive, zaključak je današnje zdravstvene radionice koja je održana u opštini Zvezdara.

pročitajte više

28. 5. 2021.

PROJEKTNO FINANSIRANJE I ZNANJE U UPRAVLJANJU PROJEKTIMA DOPRINOSI BOLJEM POLOŽAJU ROMA U SRBIJI

U okviru programa Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji, koji u okviru Nemačke razvojne saradnje sprovodi GIZ, juče je završena radionica “Upravljanje projektnim ciklusom”. U petodnevnoj radionici, održanoj u dva segmenta tokom maja u Beogradu u Hotelu Zira, učestvovali su predstavnici organizacija civilnog društva, opština i gradova i lokalnih institucija, koje u fokusu svojih aktivnosti imaju inkluziju Roma, povratnika i drugih marginalizovanih grupa.

pročitajte više