Vesti i događaji

22. 2. 2021.

JAVNI POZIV ZA OBUKU I PRAKSU ZA SLUŽBENIKE OBEZBEĐENJA

Armada Security Pirot raspisuje Javni poziv za učešće u obuci za Službenike obezbeđenja. Obuka se organizuje u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, koji sprovodi GIZ, a podržava GFA consulting group GMbH.

pročitajte više

22. 2. 2021.

JAVNI POZIV ZA OBUKU I PRAKSU ZA PAKERE

Gaz šped d.o.o. Apatin raspisuje Javni poziv za učešće u obuci za Pakere (pakovanje ambalažne robe). Obuka se organizuje u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, koji sprovodi GIZ, a podržava GFA consulting group GMbH.

pročitajte više

17. 2. 2021.

Uz sertifikat i obuku brzo do posla za zavarivače

U okviru aktivnosti podsticanja zapošljavanja Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji, završena je obuka za 20 zavarivača bravara koji, nakon dobijanja sertifikata, imaju mogućnost zaposlenja u nekoliko kompanija u Kovinu, Smederevu i Pančevu.

pročitajte više

12. 2. 2021.

JAVNI POZIV ZA OBUKU I PRAKSU ZA VASPITAČE/ČICE I MEDICINSKE SESTRE VASPITAČE/ČICE U PREDŠKOLSKIM USTANOVAMA

Predškolska ustanova „Drugarstvo“ raspisuje Javni poziv za učešće u obuci za Vaspitače/ice i Medicinske sestre vaspitače/ice u predškolskim ustanovama. Obuka se organizuje u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, koji sprovodi GIZ, a podržava GFA consulting group GMbH.

pročitajte više

15. 12. 2020.

Novi ciklus distribucije paketa podrške romskim i porodicama drugih marginalizovanih grupa

Beograd, 15 decembar – U organizaciji Crvenog Krsta Srbije i projekta Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, u beogradskim opštinama Rakovica, Čukarica, Novi Beograd i Zvezdara je tokom prve polovine decembra, u sklopu trećeg ciklusa distribucije, podeljen 201 paket hrane i higijenskih sredstava

pročitajte više

15. 12. 2020.

SRBIJA MORA DA PRATI NOVU EVROPSKU STRATEGIJU U BORBI PROTIV ANTI-ROMIZMA I DISKRIMINACIJE ROMA

“Evropska unija nedavno je usvojila novi Strateški okvir za ravnopravnost, uključivanje i participaciju Roma do 2030.godine, koji kao dva osnovna cilja EU postavlja smanjenje udela Roma sa iskustvom diskriminacije sa 26 % na 13% i smanjenje udela od 46% opšte populacije, koja se izjasnila da se oseća nelagodno što ima komšije Rome, za najmanje trećinu.

pročitajte više

10. 12. 2020.

ZAKONI I MERE KOJI GARANTUJU LJUDSKA PRAVA POSTOJE, ALI SE ČESTO NE PRIMENJUJU ADEKVATNO I NA VREME

Istraživanja o diskriminaciji u Srbiji, koja je projekat “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji” u protekle dve godine sproveo u saradnji sa poverenicom za zaštitu ravnopravnosti Brankicom Janković, pokazala su da 95 % građana smatra da diskriminacija u Srbiji postoji i da se najčešće ispoljava u oblasti rada i zapošljavanja (74%), socijalne zaštite (30%), zdravstva (29%) i obrazovanja (20%), a da su joj prema mišljenju 50 odsto ispitanika najizloženiji Romi, a potom žene (33%).

pročitajte više

26. 11. 2020.

Nove mogućnosti za zapošljavanje i zaštitu od korona virusa Roma i drugih marginalizovanih grupa

Beograd, 26. novembar 2020. - Prvi talas pandemije Covid-19 doveo je do otpuštanja oko 200.000 ljudi ili 8% zaposlenih u Srbiji , a neizvesnost na tržištu rada posebno se negativno odražava na Rome, Romkinje i druge marginalizovane grupe.

pročitajte više

24. 11. 2020.

Otvoren konkurs za prijavljivanje na stručnu obuka za zavarivanje

Projekat Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, koji implementira GIZ, u saradnji sa kompanijama Statik, Utva silosi i Siloin iz Kovina i sa pružaocem obuke GWT, organizuje i sprovodi stručnu obuku za profil Zavarivač.

pročitajte više

16. 11. 2020.

300 PROSVETNIH RADNIKA ZAVRŠILO OBUKU O PREPOZNAVANJU I POSTUPANJU U SLUČAJU DISKRIMINACIJE

U proteklih godinu dana 300 prosvetnih radnika iz 60 predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola širom Srbije, prošlo je obuku o prepoznavanju i preduzimanju preporučenih aktivnosti i mera u vezi sa diskriminacijom u obrazovnom okruženju.

pročitajte više